Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου για τη διάσωση ενός πλατάνου στην πλατεία Κασταλίας, ιστορικής σημασίας για την πόλη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου πάντα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και πρασίνου, κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την ενημέρωση που είχε από τους δημότες ότι ένα πλάτανος στην πλατεία Κασταλίας έχει παρουσιάσει χλώρωση και φυλλόπτωση.


Με δεδομένο και ένα επιπλέον ακόμη λόγο, ότι ο πλάτανος αυτός έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία και αξία για την πόλη, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες προκειμένου να διασωθεί:


Η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου, Γεωπόνος κα. Αικατερίνη Κορώνη πραγματοποίησε αυτοψία, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι είναι προσβεβλημένος από το μύκητα ωίδιον.
Αμέσως μετά, εστάλη δείγμα του πλατάνου στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει εργαστηριακή ανάλυση για την περαιτέρω διάγνωση της προσβολής.
Μετά το πόρισμα του Ινστιτούτου, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη λήψη μέτρων προστασίας του πλατάνου.


Σημειώνεται ότι το είδος του πλατάνου στις πόλεις έχουν καταπονημένο ριζικό σύστημα, λόγω της μεγάλης ανάγκης τους σε νερό και πολλοί από αυτούς είναι εξασθενημένοι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο