Άμεση ανταπόκριση με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Αμαρουσίου στην πληγείσα από τις πλημμύρες Ρουμανία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον Πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αρωγής και Πρόνοιας ‘Πολιτών Παρέμβαση’ Τρ.Αξιώτη, τον υπεύθυνο ανθρωπιστικών αποστολών του Δήμου Ν.Δούση-Ρασσιά και το μέλος Κ.Καλοζύμη, λίγο πριν την αναχώρηση της ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου Αμαρουσίου προς τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Ρουμανίας.
|download file .jpg 135 KB|


Ο Δήμος Αμαρουσίου διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με την αδελφοποιημένη πόλη του Πλοϊέστι της Ρουμανίας, ενώ το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή του Γ.Πατούλη έχει αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την διπλωματική εκπροσώπηση της Ρουμανίας στην Ελλάδα.


Αυτό το πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας οδήγησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη να ανταποκριθεί άμεσα στην έκκληση του Πρωθυπουργού της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζεται η χώρα του για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες μέρες στη Ρουμανία.


Η ανταπόκριση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να αποστέλλεται σήμερα, με επικεφαλής τον υπεύθυνο ανθρωπιστικών αποστολών του Δήμου Αμαρουσίου, Δημοτικό Σύμβουλο Ν.Δούση – Ρασσιά συμβολική ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Ρουμανίας και ειδικότερα στην περιοχή του BACAU. Η βοήθεια του Δήμου περιλαμβάνει κρεβάτια και στρώματα, ενώ η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αρωγής και Πρόνοιας ‘Πολιτών Παρέμβαση’ στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου μας παρέχοντας είδη ρουχισμού.


Επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, έστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στον Πρέσβη της Ρουμανίας George Ciamba, στην οποία εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο δεκάδων πολιτών από τις φονικές πλημμύρες, καθώς και τη συμπαράστασή του στις δύσκολες ώρες που περνούν χιλιάδες άλλοι πολίτες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο