«O Δήμος Αμαρουσίου κάνει έργο σε κάθε γειτονιά της πόλης. Το Ψαλίδι ούτε αδικήθηκε ούτε θα αδικηθεί από τη σημερινή Διοίκηση» απαντά η Διοίκηση του Δήμου στις αιτιάσεις του συλλόγου Ψαλιδίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Δ.Σ του συλλόγου Ψαλιδίου σχετικά με το έργο που πρόκειται να υλοποιήσει η σημερινή Διοίκηση στη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το Ψαλίδι είναι αδιαμφισβήτητο. Στη συγκεκριμένη γειτονιά έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο. Έργα που δίνουν λύση σε προβλήματα που είχε δημιουργήσει η εγκατάλειψη της περιοχής, από τις διοικήσεις του παρελθόντος.


Αλλά δεν αρκούμαστε στα όσα έγιναν στο παρελθόν. και στο άμεσο μέλλον, πρόκειται να εκτελεστούν έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή.


Διανοίξεις, διαμορφώσεις, ασφαλτοστρώσεις οδών


Στον τομέα των διανοίξεων, διαμορφώσεων και ασφαλτοστρώσεων οδών, από το 2007 έως σήμερα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο. Έχουν πραγματοποιηθεί διανοίξεις, διαμορφώσεις και ασφαλτοστρώσεις στις οδούς: 1. Κυρίλλου, από Εγνατίας – Χαλκιδικής.
 2. Εγνατίας, από Κυρίλλου – Ρίτσου.
 3. Εγνατίας, από Αιγαίου – Σπάρτης.
 4. Εγνατίας, από Ρέας – Αγρινίου.
 5. Λακωνίας, από Πέλικα – Βύρωνος.
 6. Μοροζίνη, από Πέλικα – Λακωνίας.
 7. Φθιώτιδας, από Βύρωνος – Πέλικα.
 8. Τούντα, από Φιλικής Εταιρείας – Δέγλερη.
 9. Κορίνθου, από Φιλικής Εταιρείας – Δέγλερη.
 10. Κούσουλα, από Κηφισιάς – Ατρειδών.
 11. ʼργους, από Κούσουλα – Κύμης.
 12. Κορίνθου, από Δέγλερη – Κύμης.
 13. Οι οδοί πέριξ του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων.
 14. Μυστρά, από Μεθώνης και 50 μέτρα εκατέρωθεν.

Από το 2007 έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις στις οδούς: 1. Ρέας, από Εγνατίας – Βύρωνος.
 2. Ψαρρών, από Πέλικα – Βύρωνος.
 3. Πέλικα, από Νερατζιωτίσσης – Ψαρρών.

Στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκονται από την Τεχνική Υπηρεσία οι διανοίξεις, διαμορφώσεις, ασφαλτοστρώσεις και κατασκευή κρασπεδορύθρων στις οδούς: 1. Χαλκιδικής, από Νερατζιωτίσσης – Λακωνίας
 2. Πέλικα, από Λακωνίας – Σπάρτης
 3. Γυθείου, από Ρέας – Αγρινίου
 4. Μεταξύ Γυθείου – Βύρωνος και Ο.Τ. 1054
 5. Αίαντος, από Ομορφοκλησιά – Ορέστη

Παιδικές χαρές


Επίσης, στη γειτονιά του Ψαλιδίου δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των υποδομών που αφορούν στην αναψυχή των οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάστηκε μια νέα παιδική χαρά στην οδό Παπανδρέου δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας. Έγινε ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς στην οδό Πέλικα, καθώς και των δύο παιδικών χαρών στην ευρύτερη περιοχή του Ψαλιδίου στις οδούς Δωδεκανήσου και Αθ. Διάκου.


Στον τομέα των αναπλάσεων – δενδροφυτεύσεων 1. Πραγματοποιήθηκαν δεντροφυτεύσεις στις οδούς Εγνατίας, Ρέας, Κούσουλα και Κορίνθου.
 2. Η περιοχή στη συμβολή Εγνατίας & Πέλικα καθαρίστηκε και πρόκειται να αναπλασθεί με δεντροφυτεύσεις.
 3. Επίσης, με δεντροφυτεύσεις θα αναπλασθεί η περιοχή στη συμβολή των οδών Εγνατίας & Παπανδρέου.

ʼλλες παρεμβάσεις από τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου


Στο ίδιο διάστημα, επίσης, πραγματοποιήθηκαν από τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως: 1. Η ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης σε μια σειρά από οδούς του Ψαλιδίου.
 2. 52 διορθώσεις, ανακατασκευές και πλακοστρώσεις  πεζοδρομίων.
 3. Η τοποθέτηση 27 νέων κολώνων ηλεκτροδότησης στην οδό Παπανδρέου
 4. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2011 θα έχουν τοποθετηθεί κολώνες ηλεκτροδότησης σε όλους τους δρόμους που έχει γίνει διάνοιξη με παράλληλη δεντροφύτευση.

Νέες κυκλοφοριακές εφαρμογές


Μέσα από συνεργασία με το σύλλογο της περιοχής, εκπονήθηκε στο Ψαλίδι μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία στη συνέχεια εφαρμόσθηκε με τρόπο που ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων της γειτονιάς, αποφορτίζοντας την από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που δημιούργησε η λειτουργία του MALL και του Υπουργείου Παιδείας.


Στο ίδιο πλαίσιο, εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε να υπάρξει μια μόνιμη λύση, σε συνεργασία με το Δήμο Πεύκης, για το κυκλοφοριακό της Βύρωνος.
Στο Ψαλίδι η σημερινή Διοίκηση έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της. Το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον. Στις δίκαιες απαιτήσεις των συμπολιτών μας, όχι μόνο από το Ψαλίδι, αλλά από όλο το Μαρούσι, για ακόμη περισσότερα έργα, εμείς θα ανταποκριθούμε. Με βάση τις οικονομικές δυνατότητες μας αλλά και αξιολογώντας τις προτεραιότητες που υπάρχουν.


Έχοντας στο πλευρό μας τους συλλόγους της πόλης αλλά πάνω από όλα με τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο