«Υιοθετούμε Κατοίκους Άγονων Νησιών και Παραμεθόριων Περιοχών στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» σημειώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Εθν.Διαδημ. Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Στο πλευρό των κατοίκων των Ακριτικών Νησιών μας θα βρεθεί η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του ΙΣΑ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας ( ΕΔΔΥΠΠΥ) κ. Γιώργο Πατούλη.


Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 θα επισκεφθούν με ομάδα εθελοντών γιατρών το Καστελόριζο , τη Χάλκη, τη Νίσυρο και τη Σύμη. Ακολουθούν το Αγαθονήσι, η Ανάφη και η Γαύδος.


Πρόκειται να διανεμηθεί φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και να καταγραφούν οι ανάγκες των ασθενών στα νησιά της άγονης γραμμής ,για να ακολουθήσει η παροχή εξοπλισμού, απαραίτητου για την επείγουσα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΙ.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία ανάληψης της νέας αυτής κοινωνικής δράσης σημειώνει:


Με μοναδικό οδηγό την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη προς το συνάνθρωπο υιοθετούμε τους κατοίκους των άγονων νησιών και των παραμεθόριων περιοχών. Είμαστε δίπλα τους σε κοινωνικό, υγειονομικό και φαρμακευτικό επίπεδο.


Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν προ τετραμήνου η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την στήριξη των αναξιοπαθούντων μέσα από πολλαπλές δράσεις πρόληψης και ιατροκοινωνικής φροντίδας σε ενορίες και τοπικές κοινωνίες.


Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκε και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες ανασφάλιστους: άστεγοι εγκυμονούσες χωρίς παρακολούθηση, εγκαταλελειμμένοι καρκινοπαθείς, αλλά και πολλοί άνεργοι που βρήκαν καταφύγιο στους εθελοντές γιατρούς μας.


Στόχος μας είναι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη τη βοήθεια και την ιατρική φροντίδα σε όποια άκρη της Ελλάδας και αν βρίσκονται.


Στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής καταβαράθρωσης που βιώνουμε, οφείλουμε ν’ αναπτύξουμε κοινωνικές δομές πυλώνων που θα στηρίζουν τους ευπαθείς και τους αναξιοπαθούντες σε κάθε άκρη της νησιωτικής ακριτικής Ελλάδας.


Για τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανασφάλιστων πολιτών η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προχώρησαν από κοινού στην ίδρυση προ 4μήνου, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Πρωτοστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κκ Ιερώνυμου Β, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου μέσα από πολλαπλές δράσεις πρόληψης και ιατροκοινωνικής φροντίδας σε ενορίες και τοπικές κοινωνίες.
Στους 4 μήνες λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, εξετάστηκαν εκατοντάδες ανασφάλιστοι: άστεγοι, εγκυμονούσες χωρίς παρακολούθηση, εγκαταλελειμμένοι καρκινοπαθείς, αλλά και πολλοί άνεργοι που βρήκαν καταφύγιο στους εθελοντές γιατρούς μας.


Πρώτο βήμα της νέας κοινωνικής δράσης είναι η επίσκεψη σε νησιά που έχουν μόνο αγροτικό γιατρό ή δεν έχουν καθόλου ιατρείο, προσφέροντας στους κατοίκους του Καστελόριζου, της Χάλκης, της Σύμης και της Νισύρου φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Ακολουθούν το Αγαθονήσι, η Ανάφη και η Γαύδος.
Παράλληλα καταγράφονται οι ανάγκες των ασθενών σε νησιά της άγονης γραμμής, με στόχο τη μελλοντική παροχή εξοπλισμού, απαραίτητου για την επείγουσα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.


Στο Ιατρείο, στο νησί, στο δρόμο, παντού, κάθε μέρα, χιλιάδες συμπολίτες μας, μας απλώνουν το χέρι και ζητούν βοήθεια: Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε. Και σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, αλλά δε μας γνωρίζουν για να ζητήσουν τη βοήθεια μας, οφείλουμε εμείς πρώτοι να τους απλώσουμε το χέρι βοηθείας‘ καταλήγει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο