«Τα Ανάβρυτα αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο» απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου στην επιστολή του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αναβρύτων

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή πρόσφατη επιστολή του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αναβρύτων, με την οποία γινόταν αναφορά σε υπαρκτά προβλήματα της Πολεοδομικής Ενότητας Αναβρύτων, θα θέλαμε να απαντήσουμε τα εξής:


Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου γνωρίζοντας τα πολλά και συσσωρευμένα από χρόνια προβλήματα της συγκεκριμένης γειτονιάς της πόλης, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση τους. Αν και κάποιοι θέλουν να ξεχνούν το έργο που έγινε στην περιοχή, προφανώς για τους δικούς τους λόγους , που υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι κάτοικοι δεν το ξεχνούν. 1. Δεν ξεχνούν ότι το διάστημα 2007-2010 πραγματοποιήσαμε σε Ανάβρυτα και Νέα Λέσβο έργα οδοποιίας – ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις, διαμόρφωση πεζοδρομίων, επί των οδών: Ευκαλύπτων, Κανάρη, Συγγρού, Κιλελέρ, Αλκαίου, Εφταλιώτη, Λ. Ακρίτα, Μανταμάδου, Παπάγου, Σαπφούς, Μενάνδρου, Τερπάνδου, Βερναρδάκη, Β. Ηπείρου, Κοτζιά και Αγ. Ελεούσης.

 2. Δεν ξεχνούν ότι κατασκευάσαμε αγωγό ακαθάρτων στην οδό Πυθαγόρα.

 3. Δεν ξεχνούν ότι συνδέσαμε δεκάδες νοικοκυριά με το δίκτυο αποχέτευσης.

 4. Δεν ξεχνούν ότι εγκαινιάσαμε ένα νέο παιδικό σταθμό, στην οδό Παπαναστασίου.

 5. Δεν ξεχνούν, γιατί συμμετείχαν ενεργά, στον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων της περιοχής, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

 6. Γνωρίζουν οι κάτοικοι ότι διασφαλίσαμε την προστασία του Κτήματος  Καρέλλα. Αρχικά παίρνοντας την απόφαση για την επαναπαλλοτρίωσή του. Και στη συνέχεια, με τη δημόσια δέσμευσή μας που αποτυπώθηκε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, με την οποία δηλώνουμε την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε εκεί έναν χώρο αναψυχής, πρασίνου και ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους Μαρουσιώτες. Χωρίς φυσικά να θιγεί στο ελάχιστο το δασικό τμήμα του Κτήματος Καρέλλα. Θέλουμε όμως να πούμε υπεύθυνα ότι για να γίνει αυτή η αξιοποίηση, χρειάζεται χρόνος, γιατί υπάρχουν νομικά και πολεοδομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Ζητήματα που δεν είναι αρμόδιες οι υπηρεσίες του Δήμου να τα επιλύσουν.

 7. Οι πολίτες γνωρίζουν, επίσης, ότι ενισχύσαμε το δημοτικό φωτισμό και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, με την τοποθέτηση νέων λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης επί των οδών: Συγγρού, Ίωνος, Κανάρη, Γ. Παπανδρέου, Στρ. Σαράφη, Μανδηλαρά, Αγ. Ελεούσης, Β. Ηπείρου, Θέσπιδος, Φλοίας, Πάρκο Αγίας Ελεούσης, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νεκταρίου, Αναβρύτων, Αστεριάδη, Βαμβακάρη (Ολύμπου), Κ. Βάρναλη, Δάφνης, Δραγατσανίου, Ευκαλύπτων, Ζέρβα, Ι. Δούση, Ικτίνου, Καβάφη, Λ. Καραγιάννη, Κιλελέρ, Γ. Κοτζιά, Γ. Λαμπράκη, Λυδίας, Μαργαρίτας, Μετσόβου, Μουσών, Μύκαλης, Μυρτιώτισσας, Ξάνθου (Μιαούλη), Α. Παναγούλη, Α. Παπαναστασίου, Πευκών, Πινδάρου, Πραξιτέλους, Προμηθέως, Πυθαγόρα, Σκαρίμπα, Σοφοκλέους, Σπίνου, Τσακάλωφ, Τσιτσάνη, Φειδίου, Φοινίκων, Φρατζεσκάκη, Φωκίωνος.

 8. Οι κάτοικοι των Αναβρύτων και της Νέας Λέσβου γνωρίζουν πως αναβαθμίστηκαν οι παιδικές χαρές που βρίσκονται επί των οδών Λ. Ακρίτα και Πεντέλης, Αλκαίου και Μενάνδρου, Σοφοκλέους. Ότι δημιουργήθηκε μια νέα παιδική χαρά επί της οδού Παπαναστασίου, απέναντι από τον παιδικό σταθμό. Και φυσικά η προσπάθεια αναβάθμισης των παιδικών χαρών δεν σταματά, όπου χρειαστεί θα γίνουν νέες παρεμβάσεις, με βάση τα πρότυπα ασφαλείας που χρησιμοποιούμε για όλες τις παιδικές μας χαρές.

 9. Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της πεζογέφυρας, στη συμβολή της Κηφισίας, που συνδέει με ασφάλεια την περιοχή των Αναβρύρων με το κέντρο του Αμαρουσίου. Και η πεζογέφυρα αυτή θα είχε ήδη παραδοθεί προς χρήση, αν η Κυβέρνηση ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις απέναντι στον εργολάβο που ανέλαβε να κατασκευάσει το έργο.

 10. Η μονοδρόμηση της Ευκαλύπτων από το ύψος του κτήματος Βορρέ ως την Κηφισιά, είχε δρομολογηθεί από το 2010. Για να γίνει όμως έπρεπε να προηγηθούν κάποιες ρυθμίσεις , μεταξύ των οποίων και να αναγνωριστεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι δρόμος, γιατί στο Πολεοδομικό σχέδιο δεν υπήρχε. Κληθήκαμε δηλαδή να αντιμετωπίσουμε μια εκκρεμότητα 40 χρόνων. Η μονοδρόμηση θα ήταν σήμερα πραγματικότητα, αν δεν υπήρχε παρέμβαση κάποιων κατοίκων αλλά και ενστάσεις από στελέχη της Αντιπολίτευσης, που προσπάθησαν να μας σταματήσουν.
  Αντί λοιπόν ο κος Σκαλωμένος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Αναβρύτων, και η Πρόεδρος κ. Μίκα Κάββαλου, να εγκαλoύν τη διοίκηση για την Ευκαλύπτων, ας εγκαλέσουν καλύτερα τον συνυποψήφιό του κ. Σκαλωμένου στο φιλοκυβερνητικό συνδυασμό κ. Ρώτα. Ο κ. Ρώτας, αρχικά ως προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επί Τζανίκου, επέτρεψε να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Και στη συνέχεια ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης, επιχείρησε με ένσταση του να σταματήσει τις εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη, που θα επέτρεπαν να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μονοδρόμησης. Που ήταν ο κος Σκαλωμένος όταν οι κ.κ. Ρώτας ( συνυποψήφιος του στο συνδυασμό του κου Γιαννακάκου) και Κλαπάκης υπέβαλλαν ενστάσεις; 

 11. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους κατοίκους ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου στη γειτονιά των Αναβρύτων, αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής Διοίκησης. Ασκούμε πιέσεις εδώ και χρόνια προς το Υπουργείο Παιδείας, κι είμαστε έτοιμοι μετά το κλείσιμο του ΟΣΚ, να υποβάλλουμε σχέδιο κατασκευής σχολείου που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

 12. Όσον αφορά στα πεζοδρόμια της περιοχής πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2012 θα εντάξουμε την κατασκευή πεζοδρομίων σε όλο το Μαρούσι, ανάμεσα στα οποία θα είναι και πεζοδρόμια στην Π.Ε. Αναβρύτων.

 13. Οι κάτοικοι των Αναβρύτων γνωρίζουν ότι για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων έχουμε εκπονήσει μια σειρά από κυκλοφοριακές μελέτες, κάποιες από τις οποίες ήδη εφαρμόζονται.

 14. Αποτελεί γεγονός ότι στη πλειονότητα οι δημότες μας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα της καθαριότητας στο δήμο μας. Σε καθημερινή βάση οι εναπομείναντες εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μείνει η πόλη καθαρή. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δια του τότε υπουργού της Εσωτερικών κ. Ραγκούση απογύμνωσε τις υπηρεσίες του δήμου, αφού απαγόρευσε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο ίδιος όγκος εργασίας αλλά με πολύ λιγότερη εργατική δύναμη. Ακόμη και στην απεργία των εργαζόμενων της καθαριότητας απ’ όπου προφανώς είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύσατε,  ο Δήμος Αμαρουσίου είχε τα λιγότερα προβλήματα από όλους τους άλλους δήμου πανελλαδικώς, γεγονός το οποίο δημοσιεύθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες). Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή της διοίκησης, συνέδραμαν καθοριστικά και οι ίδιοι οι πολίτες δια μέσου των εξωραϊστικών τους συλλόγων για να παραμείνει  η πόλη όσο το δυνατόν καθαρότερη.

 15. Tέλος, ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι ως το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η μελέτη για τα όμβρια ύδατα της περιοχής, η οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Αμαρουσίου παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρά τη μειωμένη κατά 40-50% χρηματοδότηση από την Κεντρική Εξουσία, παρά το ‘πάγωμα’ του ΕΣΠΑ και του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ, προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της πόλης.


Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, επιθυμούμε τη  συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης. Αρκεί και από την πλευρά τους να υπάρχει διάθεση για ειλικρινή και έντιμη συνεργασία, κι όχι διάθεση για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.


Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους κατοίκους και όλους τους Συλλόγους, γι αυτό οφείλουν όσοι εκπροσωπούν τους συλλόγους να σκέφτονται και να δρουν ως κάτοικοι, προς όφελος της γειτονιάς τους και όχι ως αποτυχημένοι υποψήφιοι δημοτικών συνδυασμών της αντιπολίτευσης.


Οφείλατε να είστε ως σύλλογος που εκπροσωπεί κατοίκους μιας από τις ομορφότερες και σημαντικότερες γειτονιές του Αμαρουσίου, περισσότερο αντικειμενικοί ως προς τις κρίσεις σας. Και όχι μονόπλευρα και άδικα επικριτικοί για τα έργα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στους πολίτες της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο