«Προθάλαμος» για τη δημιουργία Μουσείου Κεραμικής στο Μαρούσι η πλούσια συλλογή από παραδοσιακά και σύγχρονα κεραμικά

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης παρουσιάζει το λεύκωμα «Συλλογή Κεραμικών του Δήμου Αμαρουσίου, Παραδοσιακά και Σύγχρονα», παρουσία κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης.
Στο πάνελ η κεραμίστρια Μ.Κερασιώτη, ο μελετητής της ελληνικής και διεθνούς Κεραμικής Κ.Ταρτάσης, η Δρ. αρχαιολόγος, γνωστή ερευνήτρια παραδοσιακής κεραμικής Μ.Γιαννοπούλου και ο υπεύθυνος σχεδιασμού του λευκώματος κ.Μακρής.
|download file .jpg 93Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ν.Πέππας, με την κεραμίστρια Μάρω Κερασιώτη, με τη συμβολή της οποίας έγινε η καταγραφή και συγκέντρωση των σπουδαίων έργων κεραμικής του Δήμου που αποτελεί και το πολύτιμο υλικό του λευκώματος.
Επίσης ο Κώστας Ταρκάσης κεραμίστας, εκδότης και μελετητής της ελληνικής και διεθνούς Κεραμικής.
|download file .jpg 92Kb|Το εξώφυλλο του λευκώματος ‘Συλλογή Κεραμικών του Δήμου Αμαρουσίου, Παραδοσιακά και Σύγχρονα Κεραμικά’ 
|download file .jpg 80Kb|


Το λεύκωμα της συλλογής παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ.Πατούλης


Το λεύκωμα «Συλλογή Κεραμικών Δήμου Αμαρουσίου, παραδοσιακά και σύγχρονα» παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του  Προέδρου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010.

Στο λεύκωμα απεικονίζονται τα έργα της συλλογής από τις Πανελλήνιες Εκθέσεις  Κεραμικής, μεμονωμένες αγορές, δωρεές επιλεγμένων καλλιτεχνών προς το Δήμο, καθώς και τα έργα του Μουσείου Ολυμπιακής Κεραμικής.

Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας τη σημασία που μπορεί να έχει για τη  πόλη η δημιουργία μιας συλλογής κεραμικών υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση της κεραμίστριας Μάρως Κερασιώτη για τη συγκέντρωση και προβολή των έργων που είχαν περιέλθει στη κατοχή του Δήμου. Περισσότερα από 600 έργα συγκεντρώθηκαν από υπόγεια, πατάρια και αποθήκες συντηρήθηκαν, επιδιορθώθηκαν, αρχειοθετήθηκαν και φωτογραφήθηκαν για τη δημιουργία του λευκώματος.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η έκδοση αυτού του λευκώματος έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία για το λόγο ότι αποτελεί τον «προθάλαμο» για τη δημιουργία του Μουσείου Κεραμικής στο Μαρούσι. Αποτελεί την τρανή απόδειξη ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και η πόλη μας διαθέτουν μια πλούσια συλλογή από σπουδαία κεραμικά έργα, που πρέπει και αξίζει να εκτίθενται στο ευρύ κοινό. ʼλλωστε έχουμε εκφράσει επανειλημμένως την πρόθεση μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον κλάδο της  κεραμικής».

Για το λεύκωμα της συλλογής κεραμικών του Δήμου Αμαρουσίου μίλησαν επίσης ο Κώστας Ταρκάσης, κεραμίστας, εκδότης, μελετητής της Ελληνικής και Διεθνούς Κεραμικής. Η Δρ. αρχαιολόγος Μιμίκα Γιαννοπούλου, γνωστή ερευνήτρια της παραδοσιακής κεραμικής και ο υπεύθυνος σχεδιασμού του λευκώματος Κωστής Μακρής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο