«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρώπη. Σε μια Ευρώπη ενιαία και όχι πολλών ταχυτήτων, σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και των αξιών»

Print Friendly, PDF & Email

Αυτό είναι το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη

Επαφές με πολιτικές προσωπικότητες και ηγέτες που προέρχονται από το χώρο της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στις εργασίες του Συνεδρίου του Ε.Λ.Κ. που διεξήχθη στη Μαδρίτη.

Ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, ήταν ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy Brey, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και την Διεύρυνση Johannes Hahn, ο  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ramon Luis Valcarcel Siso, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος,.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ.Πατούλης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστό. Επίσης, κατά τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους συνέδρους είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις απόψεις της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης σε μια σειρά από ζητήματα όπως το προσφυγικό πρόβλημα, για το οποίο τόνισε ότι πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης, μετέφερε σε όλους τους συνέδρους τη βούληση της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης να διασφαλιστεί  η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, σε μια Ευρώπη ισότιμων κρατών – μελών. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σημαντικό όλες οι χώρες της Ευρώπης μπροστά στις προκλήσεις των καιρών να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Οφείλουμε να δούμε το μέλλον με στόχο μία Ευρώπη ενωμένη, μία Ευρώπη όλων των λαών και όχι μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων μέσα από ένα ρεαλιστικό πλαίσιο με κοινωνικό πρόσωπο. Σε αυτό το ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και προτάσεις όπως η θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Υγείας για κάθε Ευρωπαίο Πολίτη, που θα αναδεικνύει την αξία της αλληλεγγύης αλλά και η ανάγκη να αποκτήσει η ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση ουσιαστικότερο ρόλο στο νέο αναπτυξιακό ευρωπαϊκό μοντέλο».

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και την Διεύρυνση Johannes Hahn.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ramon Luis Valcarcel Siso.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Mariano Rajoy.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλο.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο