«Πράσινο» βραβείο στο Δήμο Αμαρουσίου για την πρωτοπορία στα θέματα ανακύκλωσης. Γ. Πατούλης: Αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας, προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων μας

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Kα Αντζελλα Γκερέκου.
|download file .jpg 82KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την βουλευτή της ΝΔ κα. Αυγεροπούλου, την υφυπουργό  Πολιτισμού και Τουρισμού και ʼντζελλα  Γκερέκου και τον κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της STAT BANK  Κ. Σπύρο Κτενά.
|download file .jpg 92KB|


Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης με τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 70KB|


Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης  με το «πράσινο»  βραβείο που κέρδισε ο Δήμος Αμαρουσίου για την πρωτοπορία του στα θέματα ανακύκλωσης. Δίπλα του η βουλευτής της ΝΔ κα Αυγεροπούλου.
|download file .jpg 68KB|


Ο Δήμαρχος κ. Γ.  Πατούλης με άλλους τιμηθέντες στην εκδήλωση « Green Economy 2009”.
|download file .jpg 98KB|


|download file .jpg 164KB|


|download file .jpg 356KB|
 


Το «πράσινο» βραβείο απενεμήθη στο Δήμο Αμαρουσίου για την πρωτοπορία του στα θέματα ανακύκλωσης, στην εκδήλωση «Green Economy 2009» που διοργάνωσε η ΣΤΑΤ BANK, υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου  Ελληνικού
(ΕΣΕΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων ( ΕΕΔΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ( CSR).              


Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από διακρίσεις που έχει επιτύχει ο Δήμος Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια.
 Όπως, το Ευρωπαϊκό  βραβείο EMAS για την περιβαλλοντική διαχείριση στον τομέα των πράσινων προμηθειών, τα βραβείο «Χρυσά Αστέρια» για τη συμβολή του στην προώθηση του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» με την ίδρυση του 1ου Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Ποιότητας, το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το ειδικό βραβείο διοργανωτή  για την υποστήριξη και την οργανωμένη παρουσία του στην 7η Έκθεση POLIS 2009.    


Το «πράσινο» βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης,  ο οποίος χαρακτήρισε τη βράβευση του Δήμου Αμαρουσίου ως δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια, προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων όσων ζουν και δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι.


Με στοχευόμενες ενέργειες και πρωτοβουλίες ο Δήμος Αμαρουσίου δείχνει πρώτος το καλό παράδειγμα στους πολίτες σε θέματα ανακύκλωσης.  
-Οργανώνει εκστρατείες ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης.
– Έχει τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Σχολεία για Ανακύκλωση».
 Παράλληλα προάγει με ενημερωτικές ομιλίες την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα ανακύκλωσης, διαμορφώνοντας περιβαλλοντική συνείδηση τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.
-Συμμετέχει σε ενημερωτικά προγράμματα ανακύκλωσης απορριμμάτων και ηλεκτρικών συσκευών που εφαρμόζονται σε δημόσιους χώρους.         
-Συνεργάζεται με όλα τα εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης σε μια σειρά από δράσεις συλλογής και αξιοποίησης ή ανακύκλωσης αποβλήτων υλικών.
Συμμετέχει ενεργά στις δράσεις: 
-Ανακύκλωσης Αποβλήτων Συσκευασίας: Είναι από τους πρώτους που εφάρμοσε το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης οικιακών αποβλήτων συσκευασίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.


-Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών (και λαμπτήρων φθορισμού): Η συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» έχει οδηγήσει σε ετήσιες συλλεγόμενες ποσότητες εξαιρετικά αυξημένες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές (37.350 kgr έως Οκτώβριο 2009) και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών.


-Συλλογής αποβλήτων μαγειρικών λιπών και ελαίων (τηγανέλαια)


-Διαχείρισης ελαστικών οχημάτων: Το 100% των ελαστικών των οχημάτων της δημοτικής συγκοινωνίας παραδίδονται στον επίσημο φορέα διαχείρισης (ΕCOLASTICA).


-Ανακύκλωσης ορυκτελαίων.
 
-Ανακύκλωσης μπαταριών: Η συνεργασία του Δήμου με την «ΑΦΗΣ Α.Ε» και η τοποθέτηση κάδων σε όλα τα δημοτικά κτίρια.


-Ανακύκλωσης Μελανιών Εκτυπωτών – Φωτοαντιγραφικών: Ο Δήμος μας προμηθεύεται όπου είναι εφικτό αναγομωμένα μελάνια για τις υπηρεσίες του  επιστρέφοντας τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες προς αποδόμηση – διάλυση και ανακύκλωση των συστατικών τους υλικών προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη χρήση των μελανιών.


-Διαχείρισης Συσσωρευτών αυτ/των: Μέσω της συνεργασίας με την «ΣΥΔΕΣΥΣ» γίνεται ορθολογική διαχείριση του 100% των ποσοτήτων συσσωρευτών αυτοκινήτων.

Green Economy Awards 2009


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο