«Παγωμένη» στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής η σύναψη των δύο προγραμματικών συμβάσεων για εγκεκριμένα έργα ομβρίων στο Κέντρο και στο Νέο Τέρμα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Η Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη την κα Δούρου δεν μπορεί ούτε τις απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες να φέρει εις πέρας. Κι αυτή την Περιφέρεια θα την αλλάξουμε κάνοντας μια Νέα Αρχή   

 

Επί οκτώ μήνες παραμένει «κλειδωμένη» στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής η σύναψη των δύο προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Αμαρουσίου για τα έργα «αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου Αμαρουσίου» (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ)  και «απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Ν. Τέρμα Αμαρουσίου» (προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ).

Και τα δύο έργα έχουν κριθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας από τις 8/6/2018 ότι καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων, μετά τις ώριμες μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου χρηματοδοτούμενες από ίδιους πόρους για επίσπευση των διαδικασιών, αν και ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά και την επικαιροποίηση αυτών από το Δημοτικό Συμβούλιο από τον 7/2018, όπως  ζητήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου.

Δυστυχώς, η κα Δούρου συνεχίζει να απαξιώνει τους δημότες του Αμαρουσίου και την ποιότητα ζωής τους και ως οφείλει, δεν πράττει ούτε το αυτονόητο να υπογράψει τις προγραμματικές συμβάσεις για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για τις περιοχές του Κέντρου και του Νέου Τέρματος και την ένταξης αυτών στα εκτελεστέα έργα.  

Και το ζήτημα της υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων  γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, ιδιαίτερα για την περιοχή του Κέντρου, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων με βιοκλιματικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο της οποίας είναι και η ανάπλαση της οδού Αναβρύτων, όπου σύμφωνα με τη μελέτη «αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου» πρόκειται να κατασκευαστεί αγωγός και φρεάτια ομβρίων.

Για το λόγο αυτό, με σημερινό έγγραφο του(12 Φεβρουαρίου 2019)  ο Δήμος Αμαρουσίου ζητεί να επισπευτεί  άμεσα η σύναψη των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, ώστε να συνδυαστεί η εκτέλεση των εργασιών κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων, αλλά και της ανάπλασης της οδού Αναβρύτων, προκειμένου αφενός να ελαχιστοποιηθεί η όχληση στην περιοχή διάστημα και αφετέρου να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων και στα δύο έργα.                       

Με αφορμή το σχετικό θέμα o Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
« Η Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη την κα Δούρου δεν μπορεί ούτε τις απλές  γραφειοκρατικές διαδικασίες να φέρει εις πέρας.
 Είναι μία Περιφέρεια ανίκανη, αδιάφορη, αναποτελεσματική, με μεγαλοστομίες χωρίς ουσία. Δυστυχώς, η Αττική έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από την ανεπάρκεια της κας Δούρου.   
Κι αυτή την Περιφέρεια θα την αλλάξουμε κάνοντας μια Νέα Αρχή, με σεβασμό στα χρήματα των πολιτών και με όχημα τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, την εμπειρία και τη γνώση μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο