«Οσμή ευωδίας πνευματικής» το Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος & Αίνος» που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Οταν ο οίνος γίνεται αίνος και ξεφεύγει από τα όρια του ουρανίσκου, όταν ο οίνος γίνεται συμβολικό μετουσίωμα του θεϊκού αίματος «εις οσμήν ευωδίας πνευματικής», τότε η καρδία ευφραίνεται και βρίσκεται πιο κοντά στην ουσία της ύπαρξής της: Τον ίδιο το Θεό!
Το μήνυμα αυτό έστειλε με έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου και ο μουσικοσυνθέτης και ιεροψάλτης αδελφός του Βασίλειος Χατζηνικολάου, οι οποίοι πραγματικά μάγεψαν όλους όσους παρακολούθησαν το Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος και Αίνος» που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2008 στο κινηματοθέατρο «ΔΙΑΝΑ». Την εκδήλωση οργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών και ιερών κειμένων από το Δημήτρη Χατζηνικολάου και ζωντανά ακούσματα ύμνων και τραγουδιών από το μουσικοσυνθέτη Βασίλειο Χατζηνικολάου, αλλά και την προβολή, σε γιγαντοοθόνη, μοναδικών εικόνων από την ελληνική φύση και τη θρησκευτική παράδοσή μας, το Κοινό   απόλαυσε μια πολιτιστική πανδαισία, με «πλούσια γεύση της ελλ-οινικής παράδοσης και βελούδινης επίγευσης ορθόδοξου προβληματισμού».

Οι αδελφοί Χατζηνικολάου κατάφεραν με έναν ξεχωριστό τρόπο να παρουσιάσουν την ευφροσύνη που προσφέρει ο οίνος, φιλτραρισμένη από το πνεύμα της ορθόδοξης σκέψης. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα εξαίσιο ντοκιμαντέρ ήχου, εικόνας και βυζαντινών ύμνων, ντοκιμαντέρ – αίνος στην πλάση και το Δημιουργό της!

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένα Χαλιώτη, εκφράζοντας τα θερμά της συγχαρητήρια στους αδελφούς Χατζηνικολάου «γι΄ αυτή τη μοναδική βραδιά, γι΄ αυτή την πανδαισία της ψυχής, που χάρισαν σε όλους όσους παρακολούθησαν το μελωδικό πολυθέαμα».

Τον ενθουσιασμό, την ικανοποίηση και τα συγχαρητήριά τους για το πολυθέαμα «Οίνος και Αίνος», εξέφρασαν επίσης  η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Γλυκερία Μοστρού, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Βακαλόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο