«Μαζί συνεχίζουμε να διεκδικούμε περισσότερα για την ειδική αγωγή», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην εορταστική εκδήλωση του Σωματείου «Αμαρύσια Εστία» για άτομα και γονείς παιδιών με αναπηρία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλο, και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης,χαιρετίζοντας παρισταμένους στη γιορτή.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σωματείου.


 


Με μεγαλύτερη από κάθε χρόνο συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η γιορτή για το άνοιγμα του Τριωδίου που πραγματοποίησε το Σωματείο «Αμαρύσια Εστία», το Κέντρο Ψυχαγωγίας, Στήριξης και Στέγασης Ατόμων με Αναπηρία. Τη δέσμευση ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουν το μεγάλο έργο που έχουν ξεκινήσει στο Μαρούσι για την ειδική αγωγή και τα παιδιά με αναπηρία έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την παρουσία του στη γιορτή.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Μέχρι τώρα μαζί έχουμε καταφέρει πολλά για τα παιδιά μας. Από τον χώρο για τη στέγαση των γραφείων του Σωματείου μέχρι τη δημιουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, και μαζί θα συνεχίσουμε και παρακάτω. Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου μας πίσω από το Σισμανόγλειο για να δημιουργήσουμε ξενώνες φιλοξενίας για τα παιδιά του κέντρου» και κατέληξε με τη δέσμευση: «όλοι εδώ μαζί στο Μαρούσι θα ολοκληρώσουμε τα επόμενα χρόνια το μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει για την ειδική αγωγή και τα παιδιά με αναπηρία».


Ο κ. Πατούλης, προανήγγειλε με τη συνεργασία του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) την υλοποίηση σειράς εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με στόχο την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα σε ένα πλαίσιο μέσα στην κοινωνία και όχι έξω από αυτήν.


Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ για την προσήλωση και την αφοσίωση που δείχνει στα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εργασία στην ειδική αγωγή.


Η πρόεδρος του Σωματείου «Αμαρύσια Εστία» Σ. Κοντοπούλου, εκ μέρους του Δ.Σ, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του Σωματείου και στηρίζει το αίτημά του για ξενώνες ημιαυτόνομης διαβίωσης για τα παιδιά.


Παρόντες στη γιορτή ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής, ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου, εκπρόσωποι συλλόγων, γονείς και παιδιά του κέντρου.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο