«Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση των κοινοτικών δομών, ώστε να μείνουν «όρθιες» παρέχοντας το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες σε όλους», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑμεΑ) Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑμεΑ) Δήμου Αμαρουσίου με παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο, την υπεύθυνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελ. Γιαννακοπούλου, την Πρόεδρο του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» Σ. Κοντοπούλου, επιστημονικό προσωπικό και εθελοντές.


Ανάμεσα στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑμεΑ) Δήμου Αμαρουσίου βρέθηκε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με το προσωπικό, τους ειδικούς θεραπευτές και τους εθελοντές του Κέντρου, καθώς και να δει από κοντά την πλούσια συλλογή δώρων που ετοιμάζουν τα παιδιά ενόψει του Χριστουγεννιάτικου bazzar, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο κος Πατούλης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ειδική αγωγής και έχοντας ως προτεραιότητα τα παιδιά με νοητική υστέρηση, δημιούργησε αυτό το χώρο που είναι ιδανικός για τη στήριξη, την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία των παιδιών.

Το Κέντρο – πρόσθεσε παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, εντελώς δωρεάν και σε μία περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο αυξάνεται συνεχώς.

Αντιλαμβανόμαστε – σημείωσε – ο κος Πατούλης, την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας ξενώνων ημιαυτόνομης διαβίωσης, ώστε οι οικογένειες να αποδεσμεύονται από την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση διεκδικούμε τη χρηματοδότηση των κοινοτικών δομών, ώστε να μείνουν «όρθιες» παρέχοντας το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Αμαρυσία Εστία» κα Σοφία Κοντοπούλου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς το Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά στο Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη, καθώς με τη δική του προσφορά και φροντίδα, υλοποιήθηκε ένα αίτημα πολλών ετών, αναφορικά με τη δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

Χαιρόμαστε πολύ – σημείωσε – που βλέπουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα και να εξελίσσονται συνεχώς, υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο