«Αναγκαιότητα τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία σε όλη τη χώρα» υποστήριξε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, κατά τη συμμετοχή του στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ανάμεσα στους συνέδρους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κ. Δασκαλάκη, τον καθηγητή κ. Φιλαλίδη, το Γ.Γ του Δήμου Αμαρουσίου Μ.Χρηστάκη.


 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με εκπροσώπους του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν Κοινωνικά Φαρμακεία και Κοινωνικά Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα στα πρότυπα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής διατύπωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά τη συμμετοχή του ως ομιλητής στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με θέμα: «Γυναίκες στην πολιτική: από την Εποχή της Πραξαγόρας στον Καιρό του Μνημονίου» στο Ηράκλειο.


«Σε κάθε τοπική κοινωνία αυτής της χώρας πρέπει να δημιουργηθούν Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία για τους ανήμπορους, τους ανασφάλιστους και όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» ήταν το μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έστειλε προς τους συνέδρους ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο.


Παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου, εκπροσώπων των κομμάτων, του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Κουράκη, και του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Δοξαστάκη, της Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Δασκαλάκη, και του καθηγητή κ. Φιλαλίδη, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία αυτής της καινοτόμας δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που δημιουργήσαμε, είμαστε τώρα έτοιμοι να βοηθήσουμε όλους όσοι χρειάζονται τη δική μας συνδρομή σε κάθε τοπική κοινωνία. Σε όλη την Ελλάδα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τους ανασφάλιστους και τους ανήμπορους συμπολίτες μας με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά κυρίως με σεβασμό. Ενώνουμε τα χέρια, Ορθοδοξία – Επιστήμη και τοπική αυτοδιοίκηση για να χτίσουμε, μέσα από τις μητροπόλεις, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους Ο.Τ.Α, όλοι μαζί την πρωτοποριακή δομή που ξεκινήσαμε με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το φιλανθρωπικό της Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη Αθήνα, τώρα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, εμείς ξεκινήσαμε. Ιδρύσαμε παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, στο ακριτικό Καστελόριζο, στο βορειοανατολικότερο άκρο, στην Ορεστιάδα του Έβρου, με επόμενο σταθμό το βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας στα Διαπόντια νησιά της Κέρκυρας. Παράλληλα, λειτουργούμε παρατήματα του Ιατρείου στους Δήμους Ίλιου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης, Περιστερίου, στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία».


Ο κ. Πατούλης, τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, οι Ο.Τ.Α, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και οι Μητροπόλεις, μέσα από το συντονισμό του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) ως πυλώνα δικτύωσης όλων όχι μόνο σε επίπεδο εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό. «Πρωταρχικός άξονας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει να είναι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ιατρικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς ώστε να επανδρωθούν και να εξοπλισθούν άμεσα δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικά φαρμακεία σε κάθε Δήμο. Μπορούμε όλοι μαζί, σε κάθε τοπική κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις και να προασπίσουμε τους πολίτες μας στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα».


Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά το πλαίσιο δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη θέση της γυναίκας σε κάθε τοπική κοινωνία μέσα από το ρόλο της ως αιρετής.


Παρόντες στο συνέδριο ήταν, επίσης, ο Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, και Γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Ελένη Λέκκα – Καλατζάκη, τη δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο