«Έλα στον αθλητισμό» : Ενεργή η συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στο πρωτοποριακό εργομετρικό πρόγραμμα.

Print Friendly, PDF & Email

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την παρότρυνση των παιδιών και των εφήβων της πόλης μας ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο καινοτόμο εργομετρικό πρόγραμμα «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ». Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά και νέους ηλικίας 9 – 16 ετών, να ανακαλύψουν το άθλημα που πραγματικά τους ταιριάζει και να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής. Η πόλη μας φιλοξενεί το «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» από τις 18 έως τις 20 Απριλίου 2007 από τις 17.00 έως 20.00, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».


Το Εργομετρικό Πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη της COSMOTE και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και της οργάνωσης «ΕΥ ΖΗΝ».


Στο γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» θα βρίσκεται ειδική κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες). Η μονάδα θα πραγματοποιήσει αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας, καθώς και σωματομετρήσεις. Μέσω των μετρήσεων αυτών θα αξιολογηθεί η φυσική κατάσταση των παιδιών, οι διατροφικές τους συνήθειες και θα διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των νέων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο Μαρούσι θα βρεθεί και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE Πύρρος Δήμας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο