Enlarge fontsReduce fonts
English
ΑρχικήSitemapΧρήσιμα ΤηλέφωναΕπικοινωνία 
 
Δήμαρχος
Δήμος
Δημότες
Γραφείο Τύπου
Επιχειρήσεις
Επισκέπτες
. . .

Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας»
Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.
Δήμος ΑμαρουσίουΤο Μαρούσι στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Έργα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΣΕΑΣ
 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγών ακαθάρτων σε δρόμους που βρίσκονται στην Πολεοδομική Ενότητα 6 (Άγιος Θωμάς) του Δήμου Αμαρουσίου μήκους 1642 m καθώς και την  κατασκευή τυπικών φρεατίων επίσκεψης (συμβολής ή πτώσεως) αγωγών ακαθάρτων.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγών ακαθάρτων σε δρόμους που βρίσκονται στην Πολεοδομική Ενότητα 14 του Σισμανογλείου (Νέο Μαρούσι) του Δήμου Αμαρουσίου μήκους 1660 m  καθώς και την  κατασκευή τυπικών φρεατίων επίσκεψης (συμβολής ή πτώσεως) αγωγών ακαθάρτων.

 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

 
 
Ε.Π ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
 

ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
 
Η μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας της ΔΕΑΔΑ παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, όπως κατ' οίκον νοσηλεία, ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική, οικιακή φροντίδα κλπ σε ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΥ «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
 

Το πρόγραμμα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική στήριξη και πληροφόρηση, συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, επαγγελματική πληροφόρηση και προσανατολισμό. Στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες, μονογονεικές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, άτομα με ψυχική ασθένεια).
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το  Εθνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

 
 

Ε.Π ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
 
Το Γραφείο παρέχει κοινωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική πληροφόρηση, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, επαγγελματική πληροφόρηση και προσανατολισμό. Αναφέρεται σε ευπαθείς ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες, μονογονεικές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, άτομα με ψυχική ασθένεια, τσιγγάνοι, αποφυλακισμένοι, κακοποιημένες γυναίκες, πρώην χρήστες ναρκωτικών κ.α) και μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στοχεύει στην αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού των παραπάνω ομάδων.

ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 
 

Η μονάδα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Οργανισμού Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, όπως κατ' οίκον νοσηλεία, ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική, οικιακή φροντίδα κλπ σε ηλικιωμένα άτομα καθώς και ΑμΕΑ ανεξαρτήτου ηλικίας.

 

ΜΕΛΕΤΗ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ , ΚΑΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 
Πρόκειται για την ανακαίνιση – ανακατασκευή του κτιρίου του Παλιού Δημαρχείου στην Πλατεία Ηρώων και του κτιρίου της επί της οδού Θεμιστοκλέους 3 που τώρα στεγάζεται το Διαδημοτικό δίκτυο ΟΤΑ υγείας.

 
 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ HABITAT AGENDA ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
 
Το πρόγραμμα εκτελείται σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Local Agenda και της Habitat Agenda και έχει σαν στόχο την ανάπτυξη ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη για κάθε έναν από τους Δήμους της μελέτης.

 

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε  την ενοποίηση των πεζοδρόμων και των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ακαλύπτων χώρων των περιοχών Άγιοι Ανάργυροι και Εργατικές Κατοικίες με το Κέντρο του Αμαρουσίου και έγινε σε εφαρμογή του ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Ηabitat Agenda.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 7 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
 
Περιλαμβάνει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την αναβάθμιση, αφενός των κτιρίων του συγκροτήματος των Εργατικών Πολυκατοικιών και αφετέρου του αστικού τοπίου της πολεοδομικής ενότητας 7 (Εργατικές Κατοικίες).

 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑRI-ACT (E-Democracy)
 
ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΠΑΛΛΗΝΗΣ
 
 

Ε.Π ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΕΤΑ)
 

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Αττικής είναι μια εξειδικευμένη μονάδα υποστήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττικής. Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 16 φορείς που ήδη παρέχουν υπηρεσίες στις επιχειρήσεις και στους μελλοντικούς επιχειρηματίες και που μέσω του ΚΕΤΑ Αττικής στοχεύουν να καλύψουν το κενό έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης με τη μεγαλύτερη δυνατή αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
 
Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση των συμβατικών καυστήρων με καυστήρες φυσικού αερίου, η κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και η σύνδεση της εγκατάστασης με τον αγωγό φυσικού αερίου  για τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

 
 

INTELLIGENT ENERGY EUROPE
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ENERINTOWN


 
Αντικείμενο του έργου είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε εφτά (7)  δημοτικά κτίρια μέσω της συνεχούς επιτήρησης της κατανάλωσής τους, η οποία πραγματοποιείται με την χρήση του Διαδικτύου, καθώς και με παράλληλη εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης χαμηλού κόστους και την υιοθέτηση των ελαχίστων προδιαγραφών / προτύπων.

 
 

Ε.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 
Αντικείμενο του  έργου είναι η προμήθεια της αναγκαίας υποδομής σε λογισμικό συστημάτων και εφαρμογών με σκοπό την ανάπτυξη κυβερνητικής διαδικτυακής πύλης (Government Portal) για το Δήμο Αμαρουσίου. Η Δημοτική Πύλη θα προσφέρει ενημερωτικό περιεχόμενο και ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιπέδου 2 και 3 προς πολίτες και επιχειρήσεις.
 
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
 
Σκοπός του  έργου είναι η δημιουργία ενός Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος από το Δήμο Αμαρουσίου. Το ανωτέρω σύστημα θα αποτελέσει την υποδομή για την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του έργου, καθώς και μελλοντικών εφαρμογών που θα καλύψουν ειδικές ανάγκες του Δήμου
 
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
 
Διαδικτυακή πύλη για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καταγραφή των εκθεμάτων, κατηγοριοποίηση των εκθεμάτων σε θεματικές και σημασιολογικές περιοχές, υλοποίηση δύο διαδραστικών πολυµεσικών εφαρμογών (dvd_rom).
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.
 
Η δράση αφορά στην ανάπτυξη ενός πολιτισμικού δικτύου για την μετάδοση βιντεοσκοπημένων πολιτιστικών γεγονότων στο διαδίκτυο.

 

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 
Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία τριών wireless hotspots που καλύπτουν πέντε δημοτικά κτίρια.
 
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» - ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, Η ΓΝΩΣΗ» 
 
σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 (δεκαπέντε μέρες) με την συμμετοχή 33 νέων ηλικίας 18-25 ετών απόδημων. Χώρες προέλευσης:  Ιορδανία, Αίγυπτος, Ρουμανία, Ν. Αφρική.

 
Ε.Π ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ-ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ Μ.Κ.Ο
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΚΟ “ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ” ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
 
Ενέργειες που υλοποιήθηκαν: α) αγορά  ποδηλάτων μιας και δύο θέσεων προκειμένου να χρησιμεύσουν σε πολιτιστικές διαδρομές στο κτήμα Συγγρού) β) δημιουργία  βάσης δεδομένων εθελοντών  που εκπαιδεύτηκε  σε ένα σύνολο θεματικών ενοτήτων, όπως: πρώτες βοήθειες, αφήγηση, διαδρομή, συμπεριφορά, σύνδεση ομάδας, επισκευή ποδηλάτου, ασφάλεια στο δρόμο. γ)  ξενάγηση  μιάμιση ώρας κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Κτήμα Συγγρού. δ) δημοσιότητα και προβολή  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης με δελτία τύπου και άλλα αφιερώματα και άρθρα.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΚΟ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ”

Ενέργειες που υλοποιήθηκαν: α)  Οργάνωση  ενός  πολυπολιτισμικού τριημέρου  (με χορό, μουσική, γευστικές δοκιμές, έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών των ομάδων στόχου) β)  Δημιουργία ενημερωτικού υλικού για τις εκδηλώσεις και ενέργειες προώθησης των εκδηλώσεων (αφίσες, προσκλήσεις, δελτίο τύπου, έντυπο παραδοσιακών συνταγών, ενημερωτικό φυλλάδιο προβληματισμού, ολιγόλεπτο τηλεοπτικό σποτ και ραδιοφωνικό μήνυμα).
PrintEmailBack
Λίστα Ενημέρωσης
Γραφτείτε στη Mailing List του Δήμου μας και λάβετε τα έντυπα του Δήμου ή και το Newsletter
Επικοινωνήστε
με Δημοτικούς Λειτουργούς
Νοέμβριος 2014
ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
. . .
Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)

Χρήστης: [Είσοδος]
. . .
RSS   ©2008 ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
0,28125 seconds